Profi upratovanie domácnosti – jednorazové či pravidelné?

 

Rozhodli ste sa zveriť upratovanie domácnosti profesionálom. Správna voľba – ušetríte čas, energiu, nervy a dostanete bezkonkurenčnú službu. Teraz však možno stojíte pred dilemou – stačí jednorazové upratovanie, alebo z toho urobiť pravidelnú rutinu? Univerzálna odpoveď neexistuje, avšak je zopár orientačných bodov, ktoré vám pomôžu nájsť riešenie vhodné pre vás.

Hneď na úvod poznamenáme, že si nemusíte najímať upratovaciu službu každý deň, aby ste ťažili zo všetkých výhod, ktoré plynú z čistého domova. Nežijeme v holywoodskych filmoch, kde každé ráno príde pani v uniforme a o všetko sa postará. Aj keď napríklad také upratovanie v Bratislave má svoje špecifiká, nepotrebujete naň astronomický rozpočet. Frekvenciu a rozsah si viete škálovať podľa možností vášho rozpočtu. 

Najdôležitejšie je nájsť frekvenciu, ktorá bude vyhovovať predovšetkým vám. My sa vám radi prispôsobíme.

Nezabúdajme na to, že jarné upratovanie je za rohom – a tých prác zrejme bude viac, ako pri bežnom, pravidelnom čistení domácnosti. Zveriť ho profíkom, alebo sa hecnúť a ísť do toho na vlastnú päsť? Výhody majú oba spôsoby.

 

Ako často upratovať?

Na začiatok si povedzme čosi o tom, ako často vlastne je potrebné upratovať domácnosť. Stretávame sa totiž s rôznymi názormi. 

Ak je medzi dvoma upratovaniami (či už vo vlastnej réžii, alebo využitím služby) dlhá prestávka, špina a nečistoty sa nahromadia. Váš domov sa môže stať malým biologickým rajom mikróbov, škodlivých baktérií, alergénov, odumretých kožných buniek a roztočov! Bez ohľadu na to, ako sa rozhodnete, by ste teda o čistotu v domácnosti mali dbať na pravidelnej báze. Bavíme sa minimálne o utieraní prachu, vysávaní, umývaní podláh, ale aj starostlivosti o kúpeľnu či toaletu.


Samozrejme, závisí to od veľkosti domácnosti (iné potreby má majiteľ rodinného domu, iné vlastník dvojizbového bytu), ale aj od rýchlosti, ktorou dochádza k znečisteniu. Vo všeobecnosti môžeme povedať, že aby bolo prostredie pekné a čisté, odporúčame upratovanie na týždennej báze. Prípadne dvojtýždennej, výnimočne aj mesačnej, ale nie zriedkavejšie. 

Povedzme, že žijete sami, máte menší byt, nemáte žiadne domáce zvieratá a väčšinu času trávite mimo domu. V takomto prípade stačí poupratovať aj raz mesačne.

Na druhej strane ak máte päťčlennú rodinu a veľký, rušný dom, pričom často máte návštevy, tak bez týždenného upratovania to nepôjde. 

Čistý domov = šťastný domov. Mnoho ľudí si to neuvedomuje, ale neporiadok a špina môžu výrazne negatívne ovplyvniť vašu náladu, ale aj fyzické zdravie (prach, roztoče, mikroorganizmy) Naopak, príchod do poctivo vyčisteného a voňavého domova vám dokáže rýchlo zlepšiť náladu. Čisté prostredie je mimoriadne dôležité pre fyzické, ale aj duševné zdravie.

 

Kedy využijete pravidelné upratovanie domácnosti?

Vieme už, že pravidelné upratovanie je nevyhnutnosťou pre udržiavanie čistého, zdravého a pekného domova. 

Pre zaneprázdnených ľudí však môže byť náročné dodržiavať túto rutinu. Práca, nákupy, starostlivosť o rodinu, rôzne iné povinnosti a, samozrejme, aj túžba po čase pre seba – to všetko sú objektívne prekážky. 

V takomto prípade sú profesionálne upratovacie služby perfektným riešením. Ich pomoc oceníte ako pri väčších domácnostiach, tak aj pri menších bytoch, ktoré sa ale napríklad rýchlejšie znečisťujú. 

Takáto služba vám šetrí čas a energiu. Dôkladné čistenie si totiž vyžaduje precízny prístup. A ten chce, samozrejme, čas. Najať si niekoho, aby upratal za vás, vám môže pomôcť získať naspäť čas na odpočinok, alebo chvíle s rodinou či blízkymi. 

Pravidelné profesionálne upratovanie domácnosti teda ocenia predovšetkým ľudia, ktorí sú zaneprázdnení. Ale aj tí, ktorí si chcú dopriať naozaj vysoký kvalitatívny štandard. Nemusíte si lámať hlavu nad tým, ako a kedy upratovať a či boli skutočne odstránené všetky škvrny, prach a baktérie. Napríklad s našimi službami vám bezchybnú čistotu garantujeme. Upratovanie v Bratislave a okolí je pre nás denný chlebíček. 

Nezabúdajme tiež na to, že čím viac sa náš personál zoznámi s vaším domom, tým efektívnejšie ho bude vedieť čistiť a udržiavať čistým. 

 

Kedy jednorazové?

Koľkokrát ste horúčkovito upratovali až do príchodu hostí? Alebo, naopak, po ich odchode? 

Niekedy je skrátka to upratovanie intenzívnejšie a potrebnejšie, ako v iných prípadoch. Pred veľkými udalosťami a po nich je spravidla táto potreba akútna. Čím viac hostí u seba máte, tým viac neporiadku a nečistôt ostane po ich odchode.

Ide teda o ideálny prípad, kedy siahnuť skôr po dôkladnom jednorazovom profesionálnom upratovaní. Nemusíte si lámať hlavu nad tým, kto dá domácnosť opäť do poriadku – vieme, že to je drina. Dohodneme si termín, prídeme, upraceme a váš domov ostane čistý, akoby sa nechumelilo. 

V úvode sme tiež spomenuli jarné upratovanie. Opäť ide o perfektnú príležitosť delegovať túto povinnosť na profíkov. Rovnako tiež vianočné upratovanie, veľkonočné, alebo akékoľvek iné, ktoré má príležitostný charakter. Po zime je najvyšší čas domácnosť dôklade prečistiť, venovať pozornosť aj miestam, ktoré možno v chladných mesiacoch nedostali taký dôraz, aký potrebovali.

Hľadáte profesionálne upratovanie v Bratislave? Nezáleží pri tom, či ide o jednorazovú výpomoc po spoločenskej udalosti, alebo o pravidelný servis – my vám ponúkame službu na mimoriadne vysokej úrovni. Váš domov ostane čistý a zdravý, presne taký, ako by mal byť.