Ako na dokonalú čistotu v kúpeľni

Kúpeľňa síce nie je najväčšou miestnosťou, ale jej upratovanie zaberie značnú porciu času. Ide totiž o prostredie náročné na hygienu, ktorú nie je vždy ľahké udržať. V kúpeľni je vyššia vlhkosť a to samo o sebe spôsobuje zvýšené nároky na čistenie. Udržať kúpeľňu, čistú zdravú a peknú nie je však zložité.

 

Výber správneho nábytku

Pri výbere zariadenia do kúpeľne, je potrebné zvažovať nielen jeho estetický prínos, ale je potrebné dbať aj na vlastnosti. Do kúpeľne je nutné voliť špeciálny nábytok vhodný do vlhkého prostredia, pretože ani vetranie a odvlhčovanie kúpeľne nemôže eliminovať veľké výkyvy vlhkosti, ktoré sú prirodzené. Nedá sa zabrániť tomu, aby ste si pri dobrom relaxačnom kúpeli nezarosili zrkadlo.

 

Preto je základom voliť zrkadlá so špeciálnou úpravou, inak môže veľmi rýchlo na rohoch začať černieť. To platí aj o drevenom nábytku a rovnako aj rohožiach pri vani, či sprchovom kúte. Každý materiál zvolený do kúpeľne musí odolávať vlhkosti, inak sa veľmi rýchlo znehodnotí a sám môže by zdrojom napríklad plesní.

 

Antibakteriálna úprava

Veľmi vhodným a moderným nástrojom na udržanie čistej kúpeľne sú predmety, ale aj obklady s nanočasticami striebra, zakomponovanými do povrchovej úpravy. Vďaka nim nemajú plesne a špina prakticky žiadnu šancu. Stačí ich len pretrieť handričkou a kúpeľňa bude žiariť čistotou. Ak budete voliť rekonštrukciu kúpeľne, zvážte aj tieto možnosti. Absolútnym štandardom by mali byť protiplesňové farby.

 

Umývajte dlážku dvakrát častejšie

V kúpeľni je vyššia vlhkosť a preto sa môže hlavne v rohoch veľmi rýchlo uchytiť prach, nečistota a prípadné plesne. Preto je vhodné dlážku v kúpeľni umývať dvakrát počas týždňa. pretože v opačnom prípade sa nečistoty z kúpeľne ľahko roznesú po celom byte.

 

Poklop zatvorte pred spláchnutím

Na toto mnoho ľudí zabúda, alebo ani nevedia, prečo by to mali robiť. Poklop na toalete neslúži na zamedzenie šíreniu zápachu z toalety. Pretože čistá toaleta nesmrdí. Poklop je na to, aby ste ho zatvorili skôr, ako spláchnete. Pretože ak to urobíte opačne, tak sa drobné čiastočky vody aj spolu s tým, čo chcete spláchnuť, rozprsknú do priestoru. A to určite nie je pre čistotu najvhodnejšie. Aj keď ide o mikroskopické častice, ale hygiene to neprospieva.

 

Čo najmenej tkanín

Neskladujte v kúpeľni čisté uteráky ani bielizeň na pranie. Textília vie totiž pohlcovať vlhkosti a preto sa veľmi rýchlo stanú zdrojom plesní. Stratia vôňu a budú zatuchnuté. V kúpeľni by mali byť len uteráky, ktoré aktuálne používate.

 

Zvoľte správne čistiace prostriedky

Na udržanie čistej kúpeľne je dôležité voliť správne čistiace prostriedky. Aj preto, že sa tu vyskytuje mnoho materiálov. Od keramiky, cez nerez, sklo, rôzne leštené, či matné povrchy. Na každý povrch použite vždy správny čistiaci prostriedok. Dôvodom je nielen šetrnosť k povrchom, ale aj dôkladné čistenie, ktoré zaručí len správne zvolený prostriedok.

 

Pravidelné upratovanie

Ak chcete mať istotu, že vaša kúpeľňa bude čistá a zdravá, tak si môžete zvoliť aj pravidelné upratovanie interiéru a kúpeľne. Takúto službu poskytujeme v rámci upratovania domácnosti. Nemusíte sa starať o to koľko ho je. Upratovací harmonogram vám nastavíme tak, aby ste sa vo vašej kúpeľni cítili vždy dobre a čisto. Navyše pri upratovaní kúpeľne odbornou firmou máte istotu, že vždy zvolí správnu chémiu. A to so zárukou na odvedenú prácu.