Bezpečné tepovanie

Mnoho ľudí má obavu, že tepovanie musí byť poriadna záťaž na samotný materiál. Preto si staršie koberce alebo sedačky nedajú vytepovať, ale ich len vysávajú. Pravda je však presne opačného razenia. Vysávanie opotrebováva vlákna omnoho viac ako tepovanie.

 

ROZHODUJE TECHNIKA AJ PROSTRIEDKY

Citlivosť k materiálu je základom samotného tepovania. Napríklad technológia tepovania Kärcher zabezpečuje najvyššiu účinnosť pri čo najmenšom opotrebovaní podkladu. A to nielen vďaka technológiám, ale aj samotným čistiacim prostriedkom pri tepovaní.

Nie je teda pravda, že každé tepovanie je šetrné. Je vhodné voliť ako ohľaduplnú techniku, tak aj čistiaci prostriedok. Vďaka tomu bude čistenie podkladu menej náročné ako napríklad prechádzanie vysávačom.

 

VYSÁVANIE VLÁKNA OPOTREBOVÁVA VIAC

Či už ide o sedačku alebo koberec, vlákna sa poškodzujú oderom. Nekvalitné materiály vydržia menej ako tie kvalitné. No každé jedno vysávanie je pre materiál podstatne náročnejšie ako bežné chodenie alebo sadanie si.

Pri tepovaní je však používaná úplne iná technológia. V prvom rade tepovací stroj neprechádza neustále tie isté miesta a nevysáva iba uvoľnený prach, ale ide do hĺbky a preto dokáže aj s menšou námahou vytiahnuť podstatne viac nečistôt. Tepovaním odstránite z povrchov až 99% prachu, roztočov a špiny, pritom koberce aj textílie ostanú bez poškodenia a krásne voňavé.

 

TEPOVAŤ MÔŽETE AJ VECI, KTORÉ NEVYSÁVATE

Tepovaním je možné vyčistiť prakticky všetky bežné typy kobercov aj čalúnený nábytok. Tak isto napríklad aj čalúnené kreslá a stoličky, ktoré bežne nevysávate a tak sú často priam akumulátormi prachu.

Možno to poznáte. Ak vojdete do starého  bytu alebo domu s čalúneným zariadením,  je v ňom cítiť nepríjemný zatuchnutý pach. Je to práve preto, že tkaniny neboli tepované. Iba povrchovo čistené.  Pritom aj staršie typy sedačiek a kobercov je možné oživiť a znovu priestor osviežiť.

 

Vďaka šetrnosti aplikovanej metódy sa nepoškodia ani materiály, ktoré s ohľadom na starostlivosť nechcete už ani vysávať. Pri tepovaní je najprv vyčistený povrch a následne ho pod tlakom vyčistíme tepovačom Kärcher. Na konci, v záverečnej fáze, je nasávaná voda spolu s nečistotami, čo je efektívnejšie aj šetrnejšie ako vysávanie.