Hĺbkové tepovanie interiéru auta: Čo si pod ním predstaviť?

 

Presunom v autách trávime čoraz viac času. Vedeli ste napríklad, že vodiči v hlavnom meste strávia iba čakaním v každodenných zápchach približne 29 hodín ročne?

To znamená 29 hodín sedenia na sedadlách, 29 hodín kontaktu topánok s podlahou, zmoknutého kabátu so sedadlom spolujazdca, 29 hodín túlenia sa nákupu s čalúnením sedačky, atď.

Je to presne takéto, úplne obyčajné, sedenie v aute a prevážanie bežných vecí, ktoré nám auto skôr či neskôr zašpiní. Môžeme byť skutočne poriadkumilovní a čistotní, ale každodenná prevádzka auta sa na jeho interiéri vždy podpíše.

Ani kabát ani taška a tobôž nie topánky totiž neexistujú vo vákuu, ale naopak sú vystavené všetkým veľkým, menším a aj tým najmenším – neviditeľným - čiastočkám prachu a nečistotám vo vzduchu a na povrchu rôznych povrchov.

Prečo je dobré dať interiér auta vytepovať?

Interiér nášho auta, a to najmä jeho čalúnené časti, si všetky tieto suveníry z nášho oblečenia, tašiek a kabeliek odnesú najviac. Mininečistoty si najprv spôsobne sadnú, a tvária sa nevinne. Lenže  postupne sa k nim pridávajú ďalšie a ďalšie ´kamarátky ´a zavŕtavajú sa do stále hlbších vrstiev sedačiek a čalúnených povrchov.  

Vysávač si poradí s nečistotou, ktorá je na povrchu a pravidelné vysávanie interiéru auta je určite potrebné. Do hĺbky sa ale dá dostať len a iba hĺbkovým tepovaním.

Ako hĺbkové tepovanie auta funguje?

Na sedačky a ostatné čalúnené časti interiéru najprv nanesieme prostriedok, ktorý povrch predpripraví na samotné tepovanie a naznačí hlboko usadenej špine, že je čas ísť na povrch. Prípravok necháme na čalúnení chvíľu pôsobiť – ako dlho závisí najmä od toho, aké rozsiahle je znečistenie. Potom prichádzajú na rad samotné vysokotlakové tepovacie stroje. Tie pomocou tlaku a vody vytiahnu špinu aj z naozaj hlbokých vrstiev sedačky a odvedú ju do nádoby na to určenej, ktorá je súčasťou stroja. 

Aké čistiace prostriedky sa pri tepovaní používajú ? 

Používané prostriedky nie sú len také hocijaké, ale špeciálne vyvinuté priamo na hĺbkové tepovanie. Tak ako je to pri tepovacích strojoch, aj v prípade tepovacích prostriedkov sme už roky verní spoľahlivým a kvalitným  nemeckým značkám Kärcher a Scholl. 

Ako dlho to trvá?

Interiéru auta sa pri tepovaní venujeme približne 3-4 hodiny. Môže to byť ale aj kratšie či dlhšie. Závisí to nielen od veľkosti interiéru ale aj od  jeho typu – ak je veľmi členitý a napríklad sedačka má veľa záhybov, aplikovanie čistiaceho prostriedku aj samotné tepovanie bude trvať o niečo dlhšie.

Po čistení je treba rátať aj s dobou schnutia interiéru cca ďalších 3-4 hodín.  Kvôli použitiu vody a čistiacich prostriedkov treba totiž vzduch v aute ešte niekoľko hodín odvetrávať. Ak sa tepovanie deje počas teplého slnečného dňa, schnutie sedadiel je rýchlejšie. Ak ale prší alebo je vonku vysoká vlhkosť vzduchu, interiér bude určite na vyschnutie potrebovať dlhší čas.

Potrebujete vytepovať? Kontaktujte nás:

Zastihnete nás telefonicky na 0905 469 082,  02/6428 5872, ale kontaktovať nás môžete aj prostredníctvom našej stránky nahttps://tepovanie-upratovanie.bodytep.sk/kontakt