Prostriedok na tepovanie sedačiek - čo by mal spĺňať?

Pri tepovaní sedačiek sú dôležité nielen technika a správne pomôcky, ale aj použitie správneho prostriedku. Môžete mať trebárs aj najkvalitnejší vysávač na mokré čistenie, ale bez dostatočne silného kalibru si neporadíte. Voľba čistiaceho prostriedku na tepovanie sedačiek je teda mimoriadne dôležitou záležitosťou. Po prečítaní tohto textu budete vedieť, ako si správne vybrať.

 

Domáce receptúry dajte bokom

 

Niekto nedá dopustiť na recepty po starej mame, ktoré sa v rodine tradujú z generácie na generáciu. Domáce tinktúry s použitím jarovej vody, octu a sódy bikarbóny či citróna majú však pomerne obmedzenú efektivitu. Áno, na prvý pohľad možno sedačku vyčistia, ale ide iba o povrchový proces a na hĺbku vlákna nepreniknú. A práve tam je dôležité pôsobiť.

 

Čistiaci prostriedok na tepovanie sedačiek totiž musí začínať svoju prácu už na koreni vlákna. Presne tam je totiž špina najviac "zažratá", aj keď ju možno voľným okom nevidieť. Nečistoty sú tam zatlačené, usadené, hromadí sa tam prach a iné drobné častice.

 

Jarová voda teda možno dodá zdanie sviežosti, ale koreň problému neodstráni.

 

Tu už musíte siahnuť po silnejších kalibroch, napríklad po aktívnej pene Kärcher, či iných chemických prípravkoch určených na hĺbkové čistenie.

 

Chemické čistiace prostriedky na tepovanie sedačky

 

Väčšina najsilnejších čistiacich prostriedkov na sedačky funguje na báze peny či spreja. Tie rozstrekovačom nanesiete na čistené miesto a pomôckami vmasírujete tak, aby prenikli čo najhlbšie. Prípadne ich nalejete, či aplikujete do zásobníkov čistiacich pomôcok, napríklad vysávača na mokré čistenie.

 

Aké vlastnosti by mal mať takýto čistiaci prostriedok? 

 

Samozrejme, nemali by ste siahnuť po prvom čistiacom prostriedku, ktorý vám padne do oka. Je potrebné, aby spĺňal isté kritériá. Okrem toho, že musí účinne čistiť, by mal byť tiež šetrný k samotnej sedačke a ideálne aj k životnému prostrediu.

 

Ideálny čistiaci prostriedok na sedačku by teda mal:

 

  • Byť kompatibilný s tepovaným materiálom - prostriedok, ktorý si zvolíte, musí byť vhodný práve na typ materiálu a prevedenie vašej sedačky, napríklad čalúnenej. 

  • Zvládnuť skúšku farebnosti - otestujte prostriedok na malom, nenápadnom mieste sedačky a pozrite sa, či nedošlo k strate či prenosu farebnosti. 

  • Byť šetrný k pokožke aj prostrediu - moderné čistiace prostriedky nezvyknú obsahovať pokožku dráždiace súčasti, ale výnimky sa nájdu. Podľa možnosti by ste tiež mali siahať po ekologických výrobkoch.

  • Byť vhodný pre čistič - ak používate napríklad vysávač na mokré čistenie, uistite sa, že vami zvolený prostriedok je jeho výrobcom určený ako vhodný na použitie.

 

Jednoducho povedané, čistiaci prostriedok na sedačky je základným kameňom úspechu. Bez vhodnej voľby môžete byť vyzbrojení aj najmodernejšími technológiami, ale želaný účinok sa nedostaví.

 

Ak potrebujete tepovanie sedačiek v Bratislave a radi by ste túto činnosť zverili profesionálom, neváhajte sa nám ozvať. Okrem toho poskytujeme kompletný čistiaci servis, ako pre domácnosti, tak pre spoločnosti.