Tepovač z požičovne alebo nechať tepovanie na firmu?

Hĺbkové tepovanie kobercov, matracov a sedačiek je nevyhnutné absolvovať aspoň raz ročne. V domácnostiach s alergikmi, zvieratami či v prašnom prostredí aj dvakrát a viac. Keď už na to príde, máte však na výber. Požičať či kúpiť si profi tepovač, alebo nechať túto činnosť na firmu? Pozreli sme sa na pre aj proti oboch možností.

 

Tepovač z požičovne

 

Výhody 

 

Najatraktívnejšou výhodou čistenia kobercov svojpomocne je úspora nákladov. Aj keď si požičiate tepovač na sedačku či koberce a sami si kúpite potrebnú chémiu, náklady sú spravidla nižšie v porovnaní s využitím služieb profesionálnej spoločnosti. Najmä vtedy, ak vyčistíte celú domácnosť.

 

Keď si koberec, matrace či sedačku tepujete sami, robíte tak podľa vlastného uváženia – kedykoľvek počas dňa. Nemusíte sa spoliehať na dohodnuté termíny a zisťovať, kedy je služba k dispozícii. Škvrny a nečistoty môžete čistiť okamžite a zabrániť tomu, aby spôsobili väčšiu škodu. To určite oceníte, predovšetkým ak máte nabitý program.

 

Tieto dva faktory - úspora peňazí a časová flexibilita - sú hlavnými výhodami zapožičania tepovača a svojpomocného čistenia.

 

Nevýhody 

 

Ale aj keď je rozdiel medzi nákladmi na samočistenie a profesionálne čistenie citeľný, také sú aj výsledky práce.

 

Bez ohľadu na to, ako sa na vec pozriete, profesionálne tepovanie kobercov, matracov a sedačiek je na inej úrovni. Skúsení pracovníci čistiacej firmy používajú inovatívnejšie postupy a pokročilejšie vybavenie – niečo, čo vy len tak ľahko nezoženiete.

 

Navyše, keď si zapožičiate profi tepovač, tak na nové zariadenie si musíte chvíľu zvykať. Osvojiť si fungovanie prístroja môže byť prekážkou, najmä ak máte prenájom len na krátky čas. Môžete tiež zistiť, že tepovač nefunguje podľa vašich predstáv, čo môže zabrzdiť celé čistenie.

 

V najhorších prípadoch môžete neodborným používaním spôsobiť na svojom nábytku a vybavení trvalé škody.

 

Tepovanie Kärcher profesionálnou firmou

 

Výhody 

 

Po vyčistení profesionálmi je koberec, matrac či sedačka, dokonale čistý, svieži a ako nový. Úroveň, ktorá je dosiahnutá vďaka pokročilým postupom a technológiám, sa nedá dosiahnuť samočistením. Iba naozaj dôkladné tepovanie vám pomôže zbaviť sa mikróbov, prachu, nečistôt a látok, ktoré spôsobujú alergické reakcie. Zároveň predlžuje životnosť čisteného kusu nábytku a to aj o niekoľko rokov. 

 

Poctivé čistenie kobercov je zdĺhavá a náročná úloha. Využitie služieb profesionálov znamená, že vaša časová investícia je minimálna. Stačí, že nás oslovíte, dohodneme si termín a my sa postaráme o zvyšok. Nemusíte zháňať tepovač na sedačku, učiť sa s ním pracovať a drieť hodiny.

 

Nevýhody

 

Áno, využitie služieb profesionálnej spoločnosti je finančne nákladnejšie a cena stúpa s plochou, ktorú je potrebné vyčistiť. Ako sme však už uviedli, oplatí sa to. Investícia sa vráti nielen v podobe kvalitne odvedenej práce, ale aj v predĺženej životnosti koberca a v odstránení rizika vzniku škôd.

 

Je tiež potrebné myslieť na to, že dohodnutý termín musí vyhovovať obom zúčastneným stranám. Môže sa teda stať, že spoločnosť nebude mať voľné kapacity vtedy, keď to budete potrebovať vy.


Pevne veríme, že výhody profesionálneho čistenia a tepovania kobercov, matracov a sedačiek prevažujú nevýhody. Pamätajte na to, že nech už sa rozhodnete akokoľvek, túto činnosť nemôžete vynechať. Čistenie je nevyhnutné absolvovať minimálne raz ročne, ideálne však aj každý polrok. Iba tak dôsledne chránite svoje zdravie a majetok.