Profesionálne tepovanie kobercov v Bratislave - čo očakávať?

 

Tepovanie kobercov sa na prvé počutie môže zdať ako banálna činnosť. Zoberiete kefu, vedro s vodou a saponátom a drhnete, čo to dá. Áno, do istej miery je účinný aj takýto domácky spôsob, ale bez patričného know-how a vybavenia ide iba o povrchové čistenie. Skutočne profesionálne tepovanie kobercov je systematický proces. Ako prebieha?

 

Profesionálne tepovanie kobercov ide do hĺbky

Fľaky, škvrny a rôzne iné, voľným okom viditeľné, nečistoty sú jednoznačným signálom, že nastal čas na tepovanie kobercov. Čo však už nevidíte, je zažratá špina v hĺbke vlákien. Tá sa v koberci akumuluje postupom času. Aj keď ju voľným okom nevidíte, je tam, predstavuje zdravotné riziká a výrazne znižuje životnosť koberca. S ňou si už suché tepovanie zvyčajne neporadí. Ako na ňu?

Naši profesionáli sú vyzbrojení hĺbkovými vysávačmi na tepovanie. Tie nekĺžu iba po povrchu, ale idú ku koreňu vlásočníc koberca. Nasávajú na seba všetky nečistoty, vrátane rôznych zárodkov plesní, baktérií, húb, ale aj prach, roztoče a ďalších nežiaducich hostí.n

Vlasy koberca pri tomto procese nielenže nadobudnú svoju pôvodnú farbu, ale aj tvar. Tým, že hĺbkový vysávač na tepovanie z nich vďaka alkalickej zmesí vytiahne všetky nečistoty, dochádza k ich regenerácii a narovnaniu.

Naši pracovníci vždy tepujú vo dvojici. Jednak je tým celý proces rýchlejšie dokončený, ale zároveň máte istotu, že koberec je dôkladne vyčistený v celej svojej veľkosti. Na úvod je na navlhčený koberec aplikovaný ekologický, antialergický a mimoriadne účinný čistiaci prostriedok. Po tom, čo ho necháme chvíľu pôsobiť, začína samotné hĺbkové vysávanie a tepovanie.

 

Profesionálne čistenie aspoň dvakrát do roka

Pýtate sa nás, kedy je koberec po tepovaní pripravený na používanie a ako často je tento čistiaci proces potrebné opakovať.

Začneme odpoveďou na prvú otázku. Keďže hĺbkové tepovanie je pomerne intenzívnym procesom, schnutie koberca po ňom trvá aj niekoľko hodín. Vo všeobecnosti ho odporúčame nepoužívať minimálne 3 hodiny, niekedy však jeho schnutie môže trvať aj 9-10 hodín. Závisí to od viacerých faktorov: miery jeho pôvodného znečistenia, intenzity čistenia, teploty a vetrania v miestnosti. V letných mesiacoch a dobre vetraných miestnostiach môže koberec uschnúť pomerne rýchlo.

Čo sa týka frekvencie čistenia, tak profesionálne tepovanie kobercov vám odporúčame absolvovať aspoň dvakrát do roka. Za čas medzi jednotlivými čisteniami sa totiž koberce patrične znečistia a špina sa v nich opäť naakumuluje. 

Pri kobercoch, po ktorých chodí veľké množstvo ľudí, sú v prašnom či znečistenom prostredí, prípadne v domácnostiach so zvieratami, nie je na škodu absolvovať profesionálne tepovanie aj trikrát do roka. Takúto frekvenciu odporúčame aj alergikom, ktorí sú pomerne citliví na znečistenie svojho okolia. Pri chodení po znečistenom koberci sa totiž do vzduchu uvoľňujú dráždivé mikročastice.

Ak by ste mali k nášmu profesionálnemu tepovaniu kobercov v Bratislave akékoľvek otázky, neváhajte nás kontaktovať. Radi vám ich zodpovieme.