Čo je to hĺbkové tepovanie

Pri hĺbkovom tepovaní sa pomocou špeciálneho zariadenia dostávame do hlbokých vrstiev sedačky, koberca či iných čistených predmetov. Aj keď sa totiž o sedačku alebo koberec priebežne staráte, pravidelne ich čistíte a sú na pohľad bez znečistenia, väčšinou to tak nie je.

Prečo tepovať?

Veľké kusy nábytku ani sedačka nie sú niečo, čo vymieňame niekoľkokrát do roka. Práve naopak, jedna sedačka býva súčasťou našich domovov celé roky, často až kým nie je úplne ´vysedená´. Na rozdiel od iného nábytku je sedačka oveľa viac zaťažovaná. Stačí si spomenúť, koľkokrát týždenne sa na ňu po náročnom pracovnom dni s úľavou ´zvalíme´.

Akékoľvek mikroskopické nečistoty na našom oblečení tak najprv zostanú na jej povrchu, ale časom sa objem nečistôt znásobuje, preniká do hlbších vrstiev sedačky, odkiaľ ich bežné povrchové čistenie neodstráni. Takéto usadené nečistoty by sme nemali brať na ľahkú váhu, najmä ak s predmetmi, v ktorých sú, prichádzame často do kontaktu. Okrem sedačky sa to týka aj posteľových matracov alebo kobercov na frekventovaných miestach v byte. Ak ich využívame každý deň, dožičme im raz za čas wellness v podobe hĺbkového tepovania

Čoho nás zbaví hĺbkové tepovanie?

Hĺbkové tepovanie z čalúneného nábytku, matracov a kobercov odstráni nielen starú špinu, nánosy prachu a rôzne fľaky. Tepovanú sedačku zároveň zbaví nepríjemných nasiaknutých pachov, plesní, alergénov, roztočov a ich výlučkov, ktoré by inak mohli byť potenciálnym nebezpečenstvom pre naše zdravie.

Výsledkom tepovania nie je len dôkladná očista všetkých vrstiev sedačky či matracu, ale aj obnovená a žiarivejšia farba čalúnenia či textílie. 

Čím sa hĺbkové tepovanie vykonáva?

Na tepovanie používame už osvedčené tepovacie stroje a čistiace prostriedky značky Kärcher. Tie sú nielen najefektívnejšie a najkvalitnejšie na trhu ale zároveň spĺňajú všetky ekologické parametre.

Čistiaci prostriedok najprv nastriekame na čistený predmet a podľa miery znečistenia ho necháme krátko pôsobiť. Tepovací prostriedok na nečistoty pôsobí tak, že ich rozpustí a tie potom pomocou tepovača odsávame. Odsaté nečistoty idú spolu s vodou z tepovanej sedačky či koberca do zbernej nádoby tepovača. Postup sa opakuje až do dosiahnutia úplnej čistoty tepovaného predmetu.

Koľko tepovanie trvá a ako dlho trvá schnutie

Hĺbkové tepovanie nie je časovo náročná záležitosť. Samotná dĺžka tepovania závisí od veľkosti tepovanej plochy a miery jej znečistenia. Ak potrebujete vytepovať napríklad štandardne veľkú obývačkovú sedačku, ktorá nie je extrémne znečistená, celý proces môže trvať cca 1 a pol hodiny (môj odhad resp skúsenosť). Tepovaný povrch je po čistení vlhký a preto pred jeho opätovným použitím treba rátať s určitou dobou schnutia.

Doba schnutia závisí od teploty vzduchu, typu čisteného povrchu a rozsahu znečistenia. Tepovaný predmet môžete za normálnych okolností opäť bez obmedzení používať po uplynutí  od 3 do 9 hodín.

 

Výhody hĺbkového tepovania

Pri hĺbkovom tepovaní nedochádza k žiadnemu poškodeniu textilných vlákien či vlasov ako pri mechanickom kartáčovom čistení. Tepovaný predmet nadobudne po čistení novší vzhľad vďaka obnovenej intenzite farby a vďaka odstráneniu nasiaknutých pachov aj sviežejšiu vôňu.

Doba samotného tepovania je vzhľadom na trvanie výsledného efektu naozaj krátka. Čas vám ušetríme aj tým, že požadovaný čalúnený nábytok alebo koberec prídeme vytepovať priamo k vám.

Tepovacie prístroje Kärcher sú vyvinuté tak, aby pri samotnom procese tepovania okrem odsávaných nečistôt nevznikol žiadny neporiadok. Nemusíte sa tak obávať, že by ste po našej návšteve museli upratovať.

Keď sedačku alebo iný nábytok nedopatrením ´pokrstíte´ kávou, vínom alebo  čímkoľvek, čo zanechá nežiadúci fľak, hĺbkové tepovanie môže byť záchranou. Ak sa vám niečo podobné prihodí, odporúčame kontaktovať nás čo najskôr – čím skôr sa k fľaku tepovačom dostaneme, tým pravdepodobnejšie je, že sa nám ho podarí úplne zlikvidovať.

 

Čo všetko sa dá vyčistiť hĺbkovým tepovaním?

Vytepovať vieme akýkoľvek čalúnený nábytok rôznej veľkosti vrátane taburetiek, sedacích súprav, kresiel a stoličiek.

Tepujeme samozrejme aj posteľné matrace akéhokoľvek typu a rozmerov a čalúnený a textilný kancelársky nábytok.

Objednať si môžete aj tepovanie celoplošných a menších  kusových kobercov ako aj tepovanie interiérov osobných áut a kamiónov. 

Ak máte netradičný typ nábytku alebo si nie ste istý, či je vaše čalúnenie vhodné na hĺbkové tepovanie, kontaktujte nás a my vaše otázky radi zodpovieme.