Výhody tepovania oproti ručnému čisteniu

Máte znečistený koberec alebo škvrny na sedačke? Mnoho ľudí hľadá rôzne babské recepty a chemikálie na to, aby nad škvrnami zvíťazili. Pritom to často končí poškodením samotného vlákna a fľaky aj tak ostávajú. A to je len jedna z výhod, prečo sa oplatí viac tepovať, ako čistiť ručne.

 

RÝCHLY A PROFESIONÁLNY ZÁSAH

Pri náhlom znečistení tkaniny napríklad kávou alebo vínom  je veľmi dôležitý rýchly zásah. Bežné ručné čistenia a babské recepty totiž málokedy dokážu napríklad zlikvidovať takéto fľaky od vína, kávy a jedla.

Aj tepovanie má svoje obmedzenia, ale tu platí, že je vždy omnoho účinnejšie ako domáce čistenie. A dôležitá je samozrejme aj rýchlosť zásahu. Preto ak sa vám v domácnosti stala nehoda, tak oslovte firmu, ktorá je dostatočne flexibilná, aby prišla čo najrýchlejšie vytepovať znehodnotený predmet.

Takýto rýchly zásah vie niekedy prakticky odstrániť úplne všetky následky znečistenia. Nedá sa teda vôbec porovnávať s domácim ručným čistením kobercov, ani babskými receptami na škvrny.

RUČNÉ ČISTENIE MÔŽE SPRAVIŤ VIAC ŠKODY AKO ÚŽITKU

Pri ručnom čistení škvŕn môžu nastať dve veci. Ak fľak čistíte trením napríklad, hubkou alebo handričkou, môžete na danom mieste úplne poškodiť povrch sedačky, či koberca. Ľudovo povedané, vyšúchate ho. Možno sa vám tak podarí fľak eliminovať, ale vytvoríte nový, ktorý už nevyčistíte ani tepovaním, pretože je poškodené samotné vlákno.

Naopak, ak sa stala nehoda v domácnosti, je najlepšie ju nečistiť ručne, ale okamžite zavolať pomoc. Môžete si tým predmet zachrániť.

 

TEPOVANIE NIE JE LEN O KOBERCOCH

Mnoho ľudí si myslí, že tepovať sa dajú iba koberce a na všetko ostatné im stačí ručné čistenie. Omyl. Tepovanie je multifunkčné, čo sa týka povrchov. Hodí sa na čistenie ako kobercov, tak aj sedacích súprav, stoličiek, aj kancelárskych, plus je možné čistiť taburetky, vankúše, matrace a tak isto aj sedadlá v aute. Prečo nie?

Popri čistení domácnosti by kvalitná firma nemala mať problém prísť aj do garáže a dať do poriadku vaše poťahy a sedačky v aute. Aj tie môžu byť ako nové.