Tepovanie auta: Prečo je dôležité?

Či už auto používate denne alebo víkendovo, obvykle viete, že po istej hranici kilometrov treba vymeniť kotúče, brzdy, doliať olej a skrátka servisovať ho, aby fungovalo. No starostlivosť potrebuje aj interiér.

VYČISTÍ POŤAHY

V moderných autách si už vyberáme aj farbu sedačiek a preto je škoda prekryť ich poťahmi. Na druhej strane ako dlho vydržia pekné biele poťahy? Rifle, nohavíc, nie vždy čisté, to všetko sa odrazí na vzhľade sedadiel. Ale tepovanie dokáže sedadlám vrátiť opäť takmer stav, v akom ste ich kúpili. Ak dáte vytepovať poťahy napríklad v päťročnom aute, budete mať pocit, akoby ste vyšli opäť len teraz z predajne.

IDE AJ O SVIEŽOSŤ

Tak ako doma v sedačkách a matracoch, tak sa aj v aute v sedadlách usádzajú nečistoty biologického pôvodu. No a tie sú zasa potravou pre roztoče. Tak isto sa v sedadlách usádza prach a aj to je dôvod, prečo nové auto vonia a to staršie už nemá práve najpríťažlivejšiu vôňu. Do veľkej miery za to môžu práve znečistené sedačky.

Dá sa to riešiť aj kúpou vonného stromčeka, ale to problém len prekryje. V konečnom dôsledku sa tak vozíte v prachovom prostredí a zdraviu nepomôže ani chémia z vonných stromčekov. Prečo si radšej sedadlá nevyčistiť a nevoziť sa zasa v zdravom a voňavom aute?

KOBERČEKY SKUTOČNE OD PODLAHY

Čistenie od prachu si zaslúžia aj textílie v aute, či už koberčeky, alebo deliace textílie a tak isto je vhodné z času na čas ošetriť aj plast, sklo a auto sa bude skutočne lesknúť. Ideálne je, ak spravíte očistu komplexne. Po dobrom tepovaní auto ani dlho neschne. A práve na jar a počas leta stačí otvoriť dvere a za pár hodín máte auto ako nové. Minimálne čo sa týka interiéru. Voňavé a krásne nové sedadlá. Opäť objavíte pôžitok z jazdy a auto nebude len približovadlo.

PRI PREDAJI

Pri aute vždy predáva aj jeho vizuálna stránka. A preto nie je vhodné ľutovať pár eur vynaložených na odborné vytepovanie auta pred jeho predajom. Dôvod je prostý. Zákazník zaplatí omnoho viac za auto s čistými sedačkami, kde to v aute doslova vonia, ako za auto, ktoré je síce po technickej stránke rovnako spoľahlivé, ale sedačky sú zašpinené a ani auto nevonia lákavo. Tepovanie sa vám tak vráti a ešte aj zarobíte viac. Preto ak ste sa rozhodli predať auto, nechajte ho vytepovať, dostanete zaň viac peňazí.